Spring naar inhoud

 

U bent hier : Home ›› Nieuwsberichten ›› Versie 4 nu online

gepost op 2 januari 2010Versie 4 nu online

Versie 4 nu online

Ik heb een tijdje gewerkt aan een nieuwe versie. Deze is getest door enkele vrijwilligers en zo hebben we het script kunnen optimaliseren.

In het algemeen heb ik er voor gezorgd dat er geen JavaScript framework niet meer nodig is voor de JavaScript controle en ajax afhandeling. Verder is de PHP-code geoptimaliseerd voor een snellere en betere werking van het script.

Details bij de update

Er zijn verschillende delen van het script aangepast en er zijn ook dingen toegevoegd. Hieronder lopen we even door de belangrijkste details.

JavaScript optimalisatie

Het script maakt niet langer meer gebruik van een JavaScript framework. Voordien gebruikten we het jQuery framework, maar dit botste met de voorkeuren van onze gebruikers. Sommigen gebruikten Dojo of MooTools en zij konden het script dus ook niet gebruiken binnen hun framework.

PHP optimalisatie

Het is nu gemakkelijker om het configuratie bestand aan te passen. De configuratie-variabelen zijn beter gedefinieerd door PHP constanten die in het hele script gebruikt worden.

HTML emails

Er is de mogelijkheid ingebouwd om te kiezen tussen HTML emails of standaard tekst emails. Default worden er HTML emails verstuurd en dit is aan te passen in het configuratiebestand.

AJAX afhandeling

Blijkbaar waren een browser problemen bij het afhandelen va het formulier met AJAX. Er is nu een cross-browser oplossing geimplementeerd waardoor al uw bezoekers het script goed kunnen gebruiken.

Het is natuurlijk nog steeds mogelijk dat er een paar foutjes optreden maar ik reken dan ook weer op de vriendelijke mensen die mij deze melden. Bedankt voor jullie input.

Sam Vloeberghs

 

Reacties

op 2010-01-23 om 16u25 ik

mooi gedaan! dankje, zal zeke rgebruik maken van het script!

op 2010-01-27 om 17u42 edwin

bij php 5.1.6 geeft het script blanco pagina's?
Heb je daar een oplossing voor ?

op 2011-05-09 om 21u22 fred

Erg fraai gemaakt. Zit alleen met de scrollbalk. Als ik die html-achtig wil aanpassen met style, dan werkt dat niet. Waar moet ik dat plaatsen in de index.php om dit goed te laten werken ?
Alvast dank.

op 2011-08-28 om 17u15 Jef

Prchtig formulier. Wil dit graag in een site verwerken. Eerst natuurlijk eens uit proberen. Ondervind wat problemen bij het integreren en ... was op zoek naar FAQ... maar kan ze nergens vinden. Heeft iemand misschien tips voor de link naar?
Bedankt

op 2011-08-28 om 17u16 Jef

Bedoel natuurlijk wel FAQ in verband met het integreren van het formulier op je site.


Plaats een reactie

ok   Uw reactie is toegevoegd! Nog een reactie toevoegen.

ok ok
ok ok
http:// ok ok
ok ok

Wat is koud: ijs of vuur?